Slank en strak in bikini - deel 2

Meer spieren = een strakker lichaam
Een stevig en strak lichaam is haalbaar voor iedereen. Krachttraining is de enige manier om blijvend invloed te hebben op je stofwisseling en de stevigheid van je spieren. Veel vrouwens twijfelen om aan krachttraining te doen. Ze vrezen vooral dat ze een te gespierd lichaam gaan krijgen. Die vrees is onterecht! dames kunnen geen dikke spieren krijgen omdat ze er de juiste (mannelijke) hormonen niet voor hebben.

Andere voordelen van krachttraining zijn:

Je wordt slapend slank
Het lijkt onwaarschijnlijk, maar het is écht waar! Van krachttraining word je slank, zelfs als je slaapt, eet, rust en ademt. Als je spiermassa toeneemt, wordt je stofwisselingstempo in rust opgevoerd. Spieren hebben nu eenmaal constant energie nodig, in tegenstelling tot vet, dat zogoed als geen energie verbruikt.

Je past in een maatje kleiner
Een halve kilo vet neemt veel meer ruimte in dan een halve kilo spieren. Door krachttraining ga je geen kilo’s verliezen, maar versterk je wel spieren. De omvang van je lichaam neemt af. Dat merk je vooral in centimeters en doordat je kleding losser zit.

Je krijgt een betere houding én meer controle
Je skeletstructuur en je lichaamstype zijn aangeboren, maar de kracht en de flexibiliteit van je spieren kun je trainen. Die sterkere spieren zorgen voor een betere houding. Je staat rechter en ziet er groter en trotser uit. Bovendien kun je kleine fouten in je lichaamshouding ook beter corrigeren als je meer spieren hebt.

Je ziet er fantastisch uit en voelt je beter in je vel
Stevige spieren zijn altijd mooier. Dat zal niemand betwisten. Heel wat vrouwen denken dat ze al te oud zijn om nog wat aan hun lichaam te veranderen. Niets is minder waar! Het lichaam is een ontzettend flexibel instrument en past zich heel snel aan. De geringste trainingsprikkel is al
voldoende om processen in gang te zetten, zelfs op latere leeftijd.

In het boek Stevig in je lichaam van Marc De Jonck vind je allerlei oefeningen die je helpen om strakker en slanker te worden!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar