Leve het leven

Dagboek over kanker en kinderen.
Op 22 januari 2009 maakte politica Marie-Rose Morel bekend dat ze leed aan baarmoederkanker in een vergevorderd stadium. Het nieuws sloeg in als een bom. Ze was amper zesendertig jaar en de artsen gaven haar maar tien procent kans op overleven. ‘Dat is weinig, maar genoeg’, reageerde ze. ‘Ik zal dit overleven. Het kan niet dat ik er straks niet bij ben als mijn jongste zoon Marnix drie kaarsjes uitblaast en Alexander naar het eerste leerjaar gaat.’

Marie-Rose ontving duizenden steunbetuigingen, over alle ideologische en andere grenzen heen. Na maandenlange pijnlijke chemotherapie werd ze op 4 augustus 2009 kankervrij verklaard. Al die moeilijke maanden hield Marie-Rose een dagboek bij, waarin ze zowel haar sterke wil tot overleven als haar pijnlijke momenten opschreef. Dat dagboek is nu in boekvorm verkrijgbaar. Met dit boek wil de auteur alle kankerpatiƫnten een hart onder de riem steken.

Er bestaat geen politiek correcte of incorrecte kanker.
De auteur schenkt de winst van het boek integraal aan Kom op tegen kanker.
Leve het leven staat op nummer 3 in de non-fictie boeken top 10!

Marie-Rose Morel studeerde Geschiedenis in Antwerpen en Leuven. Van 2004 tot 2009 was ze Vlaams Parlementslid voor het Vlaams Belang. Ze is de trotse mama van Alexander (vijf jaar) en Marnix (drie jaar). Met dit boek wil zij alle kankerpatiƫnten een hart onder de riem steken. De winst gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar