Hou een slanke barbecue!

Wie houdt niet van een barbecue op een mooie zomerdag? Heerlijk buiten eten met vrienden of familie. Helaas zorgt een barbecue meestal niet enkel voor extra gezelligheid, maar ook voor extra calorieën. Een barbecue kan tot 3000 calorieën opleveren. Als je weet dat een gemiddelde vrouw 2000 calorieën per dag nodig heeft en een man 2500, begrijp je wel dat dit te veel is voor één maaltijd.

Vaak worden meer stukken vlees of vis voorzien dan je zou eten bij een normaal maal. Daarbij komt dat men ook vaak ongezonde bijgerechten serveert: aardappelsalade, een aardappel in de schil met flink wat lookboter, pastasalade, brood en vooral veel sauzen. Veel gasten willen ook graag alles uitproberen, waarbij ze zich overeten. Als er plakjes tomaat en komkommer geserveerd worden, blijven ze vaak eenzaam liggen.

Daarna wordt er meestal afgesloten met een dessert. En ook de dranken leveren veel lege calorieën op. Een glas bier of wijn bevat al gauw 125 calorieën.

Natuurlijk moet je niet stoppen met dit zomers plezier. Als je heel zelden naar een barbecue gaat, hoeft het geen probleem te vormen.
Als je zelf een barbecue houdt, kan je jezelf veel calorieën besparen. Maak veel heerlijke groentensalades klaar als bijgerecht en beperk het aantal stukken vlees en vis. Maak zelf slankere sausjes met yoghurt als basis in plaats van mayonaise.
Maar ook als je ergens te gast bent, kan je de calorie-inname beperken. Het belangrijkste is immers om te leren luisteren naar je lichaam. Stop als je genoeg gegeten hebt. Je hoeft niet van alles te proeven. Kies wat je het lekkerste vindt en geniet er van. Eet veel groenten (die smaken in de zomer extra lekker) en drink op tijd een glas water. Je zal je de volgende dag een stuk frisser en energieker voelen dan na een zwaar (vr)eetfestijn.

In het boek Op de barbecue kan je een aantal lekkere barbecue-gerechten vinden.


bron: www.goedgevoel.be

Tidak ada komentar:

Posting Komentar