Oude diëten onder druk


De werking van Omega 3 zou in twijfel worden getrokken, diëten heeft geen zin. Christine Tobback, dieetdeskundige relativeert en toont een nieuwe piste aan: bloeddrukschommelingen, cholesterolproblematiek en hartkloppingen kunnen sterk getriggerd worden door voedselintoleranties, onder meer door overgevoeligheid aan biogene amines. Door eliminatie hiervan kan extreme verbetering worden opgemerkt. Ook histamine overgevoeligheid kan magnesium tekort uitlokken en magnesium is nu ook net een sterke factor bij bloeddrukschommelingen. De tijd van calorieën tellen is wel voorbij!



Christine Tobback schreef ook het boek Eet wat bij je past. Ze bestudeert al jaren lang het verband tussen chronische aandoeningen en onze moderne kook- en voedingsgewoontes. Zij ontdekte dat veel mensen last hebben van voedselintoleranties en dat verscheidene chronische aandoeningen kunnen ontstaan of verergeren door voeding: maagzuur, hoofdpijn, migraine, reumatische pijnen, slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, gewichtsschommelingen, ADHD… Veel van deze klachten hebben te maken met overgevoeligheidsreacties op voedingscomponenten, zonder dat dit objectief kan worden aangetoond. Vaak reageren mensen ook overgevoelig op voedingsmiddelen die als gezond en weldoend worden bestempeld! Velen krijgen te horen dat het ‘tussen hun oren zit’ en dat ze met hun klachten moeten leren leven. Maar de auteur ondervond dat de meesten zich beter voelen als ze hun eigen overgevoeligheden leren kennen en op hun voeding letten. Ze ontwikkelde hiervoor een eigen ‘dieet’, dat de ongemakken wegneemt en meteen ook voor gewichtsafname zorgt. Klik hier voor meer info.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar