Zo maak je je dagelijkse maaltijden gezond


Om de nodige kilootjes te verliezen, moet je niet noodzakelijk op een crashdieet gaan. Je kan ook met kleine eetwijzingen een wereld van verschil maken.

Sonja Kimpen staat al jaren bekend als de ultieme voedingsgoeroe. In haar boek 'Dagelijkse kost, gezonder' leert ze de Vlamingen hoe je op een verantwoorde manier en via kleine aanpassingen toch dagelijks kan genieten van een heerlijke maaltijd.

Wanneer je eens zin hebt in frietjes of een snack, steek dan niet langer de frituurketel in. Het meeste frituurvoedsel kan je namelijk ook perfect bereiden in de oven. Let er wel op dat je je eten regelmatig omkeert, zodat er aan beide kanten een knapperig omhulsel komt.

Vervang je varkensgehakt door kippengehakt en varkensgyros door gemarineerde kippenreepjes. Marineer je vlees steeds zelf, zo kan je het beste de hoeveelheid olie in de gaten houden. Kies voor koolzaadolie, en voeg er veel verse kruiden en ajuin aan toe. Sluit het vlees af met wat folie en laat minstens een half uurtje marineren in de koelkast.

Wil je graag spaghetti maken? Kies dan eens voor gehakte biefstuk in plaats van gewoon gehakt. Dit vlees bevat een pak minder vet en heeft evenveel smaak. Kies steeds voor volkorenproducten en vervang je klassieke room door sojabereidingen. Vermijd zoveel mogelijk vette vleessoorten zoals een kotelet en kies eerder voor een varkenshaasje, biefstuk of kip.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar